top of page

Lillvetin
silmä-
tarkastus-
päivät

Virallisia silmätarkastuksia saa tehdä ja virallisia lausuntoja antaa vain ECVO:n (European College of Veterinary Ophthalmologists) hyväksymät ja Kennelliiton nimeämät silmätarkastuseläinlääkärit.

 

Silmätarkastukset Lillvetissä suorittaa silmäsairauksiin erikoistunut eläinlääkäri Elina Pietilä, joka on Diplomate of the European College of Veterinary Ophthalmologists (Dip. ECVO) -tittelin saanut ensimmäinen suomalainen.

Seuraavat silmätarkastuspäivät

Tampere
torstaina 7.3.2024 klo 12–20

Myös luustokuvaukset joukkotarkastushinnoin klo 8–20.
 

Seinäjoki 

torstaina 14.3.2024 klo 12–20

-

Silmätarkastus 90 €

Polvitarkastus 25 €

Sydänkuuntelu 25 €

HUOM! Gonioskopiaan ja virallisiin röntgenkuvauksiin tulee varata aika puhelimitse!

Varaaminen

Varaa aikasi silmäpäivälle nettiajanvarauksestamme. Voit varata netissä samalla varauksella ajan silmä- ja polvitarkastukseen sekä sydänkuunteluun. Jokaiselle koiralle pitää tehdä erillinen ajanvaraus, samalle ajanvarukselle ei voi laittaa useampaa koiraa.

Silmätarkastuspäivänä on myös mahdollisuus ottaa virallisia röntgenkuvia. Varaukset röntgenkuvauksiin tulee tehdä puhelimitse suoraan klinikalle johon haluat varata ajan: Tampere 010 5011 871 Kangasala 010 5011 873 tai Seinäjoki 010 5011 872 tai .​​​​​

Varataksesi ajan netissä silmä- ja/tai polvitarkastukseen ja/tai sydänkuunteluun, toimi seuraavasti:

 • Mene ajanvaraussivulle.
   

 • Valitse toimipiste (Tampere, Kangasala tai Seinäjoki) johon haluat varata ajan.

 • Valitse "käyntisyyryhmä" -osiossa SILMÄPÄIVÄ.
   

 • Valitse "käynnin syy" -osiossa "Silmätarkastus TAMPERE pvm", "Silmätarkastus SEINÄJOKI pvm" tai "Silmätarkastus KANGASALA pvm" haluamaasi toimipisteeseen ja päivälle.

 • Valitse kalenterista  päivä, jolle olet varaamassa aikaa.
   

 • Valitse aika.
   

 • Täytä omasi ja koirasi tiedot lomakkeeseen.
  Koirasi voit tarkistaa halutessasi
  Kennelliiton sivuilta.
   

 • Kirjoita "Lisätietoja" -osioon mikäli haluat silmätarkastuksen lisäksi koirallesi sydänkuuntelu- ja/tai polvitarkistuksen.
   

Sinulle tulee sähköpostivahvistus, josta pääset täyttämään ennakkotietoja.  Jotta käyntisi sujuu mahdollisimman jouhevasti, täydennä linkin kautta koirasi tietoja, kuten mikrosiru ja rekisterinumero.
 

Mikäli koirallesi tehdään virallinen silmätarkastus, sydänkuuntelu, polvitarkastus tai röntgenkuvaus, sinun tulee tilata tutkimukseen ennakkolähete. Ennakkolähetteen löydät
täältä. Mikäli koirallenne ei ole tehty ennakkolähetettä tullessanne tutkimukseen veloitamme lähetteen tekemisestä 15 €/per lähete.

2

Saapuminen ja poistuminen

Älä saavu Lillvettiin etuajassa, vaan juuri sinulle varatulla ajalla. Toivomme että koiralle on vain yksi saattaja jottei odotushuone ruuhkaudu.​

Kun tulet Lillvettiin, mene ensimmäiseksi vastaanottotiskille ja maksa varaamasi tutkimus. 

Vastaanottotiskiltä sinut ohjataan odotustilaan. Hoitaja laittaa koirallesi silmäterää laajentavat silmätipat, joiden täytyy vaikuttaa vähintään 15 minuuttia ennen tutkimusta. Tippojen vaikutus kestää useita tunteja, jolloin silmät saattavat olla valonarat ja näkökyky saattaa huonontua hetkellisesti. Odottaessasi, että tipat vaikuttavat, voit täyttää silmätarkastuslomakkeen. Mikäli koirallesi tehdään gonioskopia tippoja ei laiteta.

Mikäli koirallesi on varattu polvitarkastus ja/tai sydänkuuntelututkimus, se tehdään vastaanottohuoneessa tai myöhemmin toimenpidehuoneessa.

Hoitaja hakee koirasi silmätarkastukseen odotustilasta. Omistaja ei valitettavasti voi olla läsnä tutkimuksessa. Koira palautetaan sinulle odotustilaan tutkimuksen jälkeen ja silmälääkäri tulee kertomaan sinulle tutkimuksen tulokseen mikäli siinä o jotain poikkeavaa. 

Tämän jälkeen voitte lähteä kotimatkalle.

3

Yleistä silmätarkastuksesta

Virallisessa silmätarkastuksessa eläimen silmistä tutkitaan silmänpohjan, lasiaisen, linssin, värikalvon, etukammion, sarveiskalvon, sidekalvon ja luomen rakenteiden mahdollisia poikkeavuuksia.

Koiran silmätutkimukselle ei ole yleistä alaikärajaa, mutta pentujen viralliseen silmätarkastukseen suosittelemme 6-7 viikon ikää.


Huomiothan, että joissain koiraroduissa edellytetään, että koira on tutkimushetkellä vähintään 12 kk:n ikäinen.
Alle vuoden ikäiselle koiralle tehty tutkimus on voimassa korkeintaan yhden vuoden lausuntopäivästä.


Yli vuoden ikäiselle koiralle tehty tutkimus on voimassa rotukohtaisen PEVISA-ohjelman mukaisesti.

 

Silmätarkastuslausunto on voimassa heti tutkimuspäivästä lähtien.

 • Facebook
 • Instagram
bottom of page