top of page

Laserhoidot

MLS® ASA Laser

ASA Laserilla tehtävä laser terapia on kehitetty tukemaan eläinten kokonaisvaltaista hyvinvointia. Turvallinen ja kivuton MLS® Laser terapia on 30 vuoden tutkimuksen ja kehityksen tulos ASA Laserilta ja eroaa tehokkuudellaan muista

markkinoilla olevista laser laitteista.

ASA laserin säteily pääsee syvälle kudokseen ja lievittää tehokkaasti tulehdusten, turvotuksen ja kivun oireita sekä

nopeuttaa paranemista. Patentoitu MLS lasermenetelmä mahdollistaa tehokkaat hoidot ilman sivuvaikutuksia. Tärkeimmät erot perinteiseen laserterapiaan verrattuna ovat tehokas, pistekohtainen ”point to point” hoito ilman tarvetta laserin liikuttamiseen hoidon aikana ja tehokas hoito ilman liiallista lämmön tuottoa hoidettavalle alueelle. MLS laserilla kudoksen lämpötila ei nouse yli 43 asteen, jolloin kudokseen ei muodostu lämmöstä aiheutuvia vaurioita.

MLS® ASA Laser terapiaa voidaan käyttää turvallisesti koirille, kissoille, hevosille sekä eksoottisille eläimille moniin vaivoihin.

Laserterapian hyödyt

Täysin kivuton hoitomuoto jolloin eläimen stressitaso ei nouse ja käsittely on rentouttavaa.

 • Omistaja saa olla mukana toimenpiteessä ja hoito voidaan tehdä ilman rauhoitusta.

 • Laser hoito tehoaa myös turkin läpi, joten eläimeltä ei tarvitse ajella karvoja hoidettavalta alueelta.

 • Parantaa tehokkaasti pinnallista verenkiertoa ja antaa nopean helpotuksen kipuun.

 

Laser hoidossa saadaan paras vastine silloin, kun se tehdään säännöllisesti esimerkiksi kuuden kerran sarjahoitona.

Mihin laseria voidaan käyttää?

Iho-ongelmien hoito

ASA Laserin käytöllä on todettu olevan erinomaisia tuloksia erilaisten ihovaurioiden, kuten haavojen ja hiertymien

hoidossa. Laserilla on saatu myös pitkäaikaisia vaikutuksia ihoinfektioiden sekä alopecian hoitoon.

Laserin käyttö on suositeltavaa myös leikkaushaavojen hoidossa, jolloin haavan paraneminen nopeutuu ja arpikudoksen määrä haavan ympärillä vähenee.

 

Näiden lisäksi laser terapiaa voidaan käyttää mm. hotspotin ja nuolugranulooman hoidossa.

Tuki- ja liikuntaelinsairaudet

ASA Laser terapiaa voidaan käyttää monipuolisesti eläinten tuki- ja liikuntaelinsairauksiin, kuten nivelrikko,

revähdykset, murtumat ja spondyloosin hoito. Laser terapia on kivuton ja hellä hoitomuoto, jolla saadaan helpotusta

juuri sille alueelle missä vaiva on tai kipua tuntuu. Hoidon aikana eläintä ei tarvitse liikutella asentoihin joissa sen on

epämukava olla, jolloin eläin saadaan usein myös rentoutumaan paremmin hoidon yhteydessä ja käsittely on eläimelle mukavaa ja helppoa.

Hammashoidon tukena

ASA Laser on erinomainen apu hammashoidon tukena ikenien hoitoon ja sitä voidaan käyttää myös ientulehduksen helpottamiseen. Hoito voidaan tehdä eläimelle ilman anestesiaa ja hyvinkin pian esimerkiksi hammaspoistojen jälkeen. Laser lievittää tehokkaasti suun alueen kiputiloja, jolloin hyvän hammashoidon yhteydessä eläimen kivusta johtuva syömättömyys ym. saadaan parantumaan tehokkaasti.

 

Muut sairaudet ja perus terveydenhoito

ASA Laser sopii myös laajasti monien muiden vaivojen, kuten esimerkiksi anaalifistelin, mustelmien ja turvotuksen hoitoon. Sitä voidaan myös käyttää terveen eläimen hoidossa esimerkiksi hieronnan tukena.

Hieronta

Hierontaa voidaan tehdä ennaltaehkäisevänä hoitona sekä kuntoutusvaiheessa esimerkiksi tapaturmien tai vammojen jälkeen. Hieronta on oiva apu myös rakenteellisten- ja nivelongelmien hoitoon. Lemmikin hieronnan tarve tulee usein ilmi haluttomuutena hypätä tai liikkua luontevasti, myös käyttäytyminen voi muuttua ärtyneeksi ja käsittely hankalammaksi.

Hieronta tehostaa kehon aineenvaihduntaa ja auttaa vähentämään lihaskireyksiä. Lihasten elastisuus, koordinaatio sekä palautuminen paranee. Hieronnalla saadaan myös usein vähennettyä lemmikin stressitasoa rentouttavan käsittelyn aikana.

Hieronnan tarkoitus on rentouttaa sekä auttaa lihaskireyksissä ja se tehdään tehdään aina lemmikin ehdoilla. Ennen hierontaa on suositeltavaa käyttää koira lenkillä tarpeillaan jotta koiran on mukavampi olla käsiteltävänä. Lemmikki saa syödä ja juoda normaalisti, hierontaa varten ei ole rajoituksia. Urheilukoirille ei suositella ratajuoksua samana päivänä hieronnan jälkeen.

Liikkeiden seuraamisessa käytetään nameja apuna, joten omat namit voi ottaa mukaan, ja tämä on suotavaa varsinkin

allergisille lemmikeille.

Hieronta tehdään hierontapatjalla lattiatasossa. Kotikäynneillä voidaan hieroa myös asunnossa olevan maton päällä.

Hieronnan hyödyt

 • Parantaa aineenvaihduntaa

 • Helpottaa ääreisverenkiertoa

 • Lievittää kiputiloja

 • Tehostaa verenkiertoa ja nesteen

 • Tehostaa kuona-aineiden poistumista kehosta

 • Lyhentää palautumisaikaa mm. raskaan fyysisen suorituksen jälkeen

 • Lisää lihasten elastisuutta ja parantaa liikeratoja

 • Vähentää arpikudosten ja -kiinnikkeiden kasvua

 • Vähentää koiran stressitasoa

Hierontakäynnit

Ensimmäisellä kerralla keskustellaan lemmikin taustoista sekä perustiedoista. Lemmikin kävelyä ja liikehdintää seurataan, jonka jälkeen aloitetaan käsittely. Kissojen kohdalla liikehdintää seurataan kissojen ehdoilla. Liikkeiden katsominen tapahtuu pääasiassa ulkotiloissa, näin saamme koiralle luonnollisen alueen kulkea. Kissojen liikkeiden seuranta tehdään sisätiloissa. Seuraavilla kerroilla perehdytään pääasiassa käsittelyyn.

Laserhoito hieronnan tukena

Terapeuttista laserhoitoa käytetään lisähoitona erilaisten tulehdus- ja kiputilojen hoidossa. Laservalon eri aaltopituudet läpäisevät kudoksia eri tavalla, joten sitä voidaan käyttää niin ihon pinnalla oleviin tulehduksiin, kuin myös vaurioituneisiin lihaksiin ja niveliin. Laserhoito onnistuu meillä Lillvet Tampereen toimitiloissa.

Jos lemmikki on todella jumissa ja hieronta tuntuu epämiellyttävältä, tai lemmikkiä ei ole saatu aiemmin hierottua suuren lihaskireyden vuoksi, voimme aloittaa hoidon laserilla ja jatkaa hieronnalla. Hieronta voidaan tehdä usealla eri tyylillä, jolloin varmasti löydetään sopivin tapa jokaiselle lemmikille. Usein lihaskireyksien hoitoon tarvitaan useamman kerran hoito laserilla ja hieronnalla, jotta lihaskireydet saadaan kunnolla hoidettua.

Ajanvaraustiedot

Ajanvaraukseen omistajan tiedot, eläimen kutsumanimi, laji, rotu, syntymäaika, oireet.

Koirahieroja Iida

Koulutukseltani olen koirahieroja, eläintenhoitaja sekä klinikkaeläinhoitaja. Klinikkaeläinhoitajaksi valmistuin 2020 ja aloitin hoitajan työt toisella pieneläinklinikalla. Lillvetin tiimissä aloitin heinäkuussa 2023. Mielenkiinnonkohteina ovat hammashoidot. Koirahierojan työt aloitin 2023. Toimin Tampereen vastaanotolla hierojana sekä teen kotikäyntejä.

Kanssani asuu maatiaiskissa sekä ragdoll. Ragdollin kanssa käymme näyttelyissä.

 • Facebook
 • Instagram
bottom of page