LILLVETIN SILMÄTARKASTUSPÄIVÄT

LILLVETIN SILMÄTARKASTUSPÄIVÄT

Virallisia silmätarkastuksia saa tehdä ja virallisia lausuntoja antaa vain ECVO:n (European College of Veterinary Ophthalmologists) hyväksymät ja Kennelliiton nimeämät silmätarkastuseläinlääkärit. Silmätarkastukset Lillvetissä suorittaa silmäsairauksiin erikoistunut eläinlääkäri Elina Pietilä joka on Diplomate of the European College of Veterinary Ophthalmologists (Dip. ECVO) -tittelin saanut ensimmäisenä ja toistaiseksi ainoa suomalainen.

 

Seuraavat silmätarkastuspäivät ovat

SEINÄJOKI tiistai 17.8. KELLO 12-20

KANGASALA keskiviikko 18.4. KELLO 12-20

HUOM! Näillä tarkastuspäivillä ei valitettavasti tehdä gonioskopioita.

 

Hinnat

Silmätarkastus 85 €

Polvitarkastus 25 €

Sydänkuutelu 20 €

 

OHJEET SILMÄTARKASTUSPÄIVILLE

VARAAMINEN

Varaa aikasi silmäpäivälle nettiajanvarauksestamme. Voit varata netissa samalla varauksella ajan silmä-ja polvitarkastukseen sekä sydänkuunteluun.  Jokaiselle koiralle pitää tehdä erillinen ajanvaraus, samalle ajanvarukselle ei voi laittaa useampaa koiraa.

Silmätarkastuspäivänä on myös mahdollisuus ottaa virallisia röntgenkuvia. Varaukset röntgenkuvauksiin tulee tehdä puhelimitse suoraan klinikalle johon haluat varata ajan: Seinäjoki 010 5011 872 tai Kangasala 010 5011 873.​​​​​

Varataksesi ajan netissä silmä-ja/tai polvitarkastukseen ja/tai sydänkuunteluun toimi seuraavasti:

 1. Mene ajanvaraussivulle www.lillvet.fi/ajanvaraus

 2. Valitse toimipiste johon haluat varata ajan Lillvet Seinäjoki tai Lillvet Kangasala.

 3. Valitse "käyntisyyryhmä" - osiossa SILMÄPÄIVÄ

 4. Valitse "käynnin syy"- osiossa  " Silmätarkastus SEINÄJOKI 17.8" tai "Silmätarkastus KANGASALA 18.8" haluamaasi toimipisteeseen ja päivälle.

 5.  Valitse kalenterista  päivä jolle olet varaamassa aikaa. 

 6. Valitse aika.

 7. Täytä omasi ja koirasi tiedot lomakkeeseen. Koirasi voit tarkistaa halutessasi Kennelliiton http:// https://jalostus.kennelliitto.fi/frmEtusivu.aspx

 8. Kirjoita "Lisätietoja"- osioon mikäli haluat silmätarkastuksen lisäksi koirallesi sydänkuuntelu- ja/tai polvitarkistuksen.

 9. Sinulle tulee sähköposti vahvistus josta pääset täyttämään ennakkotietoja.  Jotta käyntisi sujuu mahdollsimman jouhevasti täydennä linkin kautta koirasi tietoja kuten mikrosiru ja rekisterinumero.

 10. Mikäli koirallisesi tehdään virallinen sydänkuuntelu, polvitarkastus tai röntgenkuvaus sinun tulee tilata tutkimukseen ennakkolähete. Ennakkolähetteen löydät https://www.kennelliitto.fi/tilaaterveystutkimus. Mikäli koirallenne ei ole tehty ennakkolähtettä tullessanne tutkimukseen veloitamme lähetteen tekemisestä 15 €/per lähete. 

 

SAAPUMINEN

 1. Älä saavu Lillvettiin etuajassa vaan juuri sinulle varatulla ajalla. Mikäli olet etuajassa odota aikaasi autossa tai ulkona.

 2. Koiralle saa olla vain yksi saattaja.

 3. Kun tulet Lillvettiin menee ensimmäiseksi vastaanottotiskille ja maksa varaamasi  tutkimus. Maksu tulee suorittaa kortilla sillä emme käsittele käteistä Korona pandemian aikana.

 4. Vastaanottotiskiltä sinut ohjataan vastaanottohuoneeseen. Hoitaja laittaa koirallesi silmäterää laajentavat silmätipat, joiden täytyy vaikuttaa vähintään 15 minuuttia ennen tutkimusta. Tippojen vaikutus kestää useita tunteja jolloin silmät saattavat olla valonarat ja näkökyky saattaa huonontua hetkellisesti. Odottaessasi että tipat vaikuttavat voit täyttää silmätarkastuslomakkeen.

 5. Mikäli koirallesi on varattu polvitarkastus ja/tai sydänkuuntelututkimus se tehdään vastaanottohuoneessa tai myöhemmin toimenpidehuoneessa.

 6. Hoitaja hakee koirasi silmätarkastukseen vastaanottohuoneesta. Omistaja ei valitettavasti voi olla läsnä tutkimuksessa koska turvavälejä on mahdoton pitää. Koira palautetaan sinulle vastaanottohuoneeseen tutkimuksen jälkeen. 

 7. Voitte lähteä kotimatkalle.

 

YLEISTÄ SILMÄTARKASTUKSESTA

Virallisessa silmätarkastuksessa eläimen silmistä tutkitaan silmänpohjan, lasiaisen, linssin, värikalvon, etukammion, sarveiskalvon, sidekalvon ja luomen rakenteiden mahdollisia poikkeavuuksia.

 • Koiran silmätutkimukselle ei ole yleistä alaikärajaa mutta pentujen viralliseen silmätarkastukseen suosittelemme 6-7 viikon ikää.
  Huomiothan että joissain koiraroduissa edellytetään, että koira on tutkimushetkellä vähintään 12 kk:n ikäinen.
 • Alle vuoden ikäiselle koiralle tehty tutkimus on voimassa korkeintaan yhden vuoden lausuntopäivästä.
 • Yli vuoden ikäiselle koiralle tehty tutkimus on voimassa rotukohtaisen PEVISA-ohjelman mukaisesti.
 • Silmätarkastuslausunto on voimassa heti tutkimuspäivästä lähtien.